مسی مشعل را به امباپه سپرد
دیروز در پایان یکی از مسابقات کلاسیک جام جهانی که 90 دقیقه نفسها را در سینه حبس کرده بود، وقتی مسی و امباپه یکدیگر را در آغوش گرفتند، در واقع این مشعل بزرگ در فوتبال بود که از یک نسل به نسلی دیگر منتقل میشد.
به گزارش ورزش سه، دیروز همهی کسانی که کازان آرنا را ترک میکردند میدانستند شاهد یک بازی ویژه بودهاند، بازیای که سالها و دههها در یادها باقی خواهد ماند. اما در آن بازی، یک بازیکن، بیش از هر کس دیگری نگاهها را به خود معطوف کرد.
امباپهی 19ساله علاوه بر دو گلی که به ثمر رساند، در ابتدای بازی با سرعتی خیرهکننده از نیمهی خودی به مقابل دروازهی حریف رسید تا یک پنالتی برای تیمش صید کند و کلید رقم خوردن اولین گل فرانسه باشد. بازیای که در نهایت با نتیجهی 4-3 به نفع فرانسه به پایان رسید و شاگردان بااستعداد دیدیه دشان را به یکچهارم نهایی رساند.
در واقع عملکرد درخشان امباپه بود که بازی را به نفع فرانسه به پایان رساند. لو بلو دیروز نشان داد توان و قابلیت این را دارد که برای دومین بار جام جهانی را فتح کرده و به خانه ببرد.
زمانی که فرانسه در سال 1998، در کشور خود جام جهانی را بالای سر برد امباپه هنوز به دنیا نیامده بود. در آن تورنمنت حرکت درخشان و پرسرعت مایکل اوون و عبور او از دفاع آرژانتین، که به حرکت امباپه قبل از به ثمر رسیدن گل اول فرانسه در کازان، شباهت بسیاری داشت، بیست سال پیش دقیقاً در همان روز، یعنی سیام ژوئن 1998 اتفاق افتاده بود.
امباپه که روز بیستم دسامبر 1998 به دنیا آمده هنوز روی کاغذ بازیکن موناکو است که به صورت قرضی در پاریس سنژرمن بازی میکند اما انتظار میرود او به زودی با قراردادی 180 میلیون یورویی به باشگاه قهرمان فرانسه ملحق شده و عنوان دومین فوتبالیست گرانقیمت تاریخ را تصاحب کند. اگر 200 میلیون یورویی که پاریس سنژرمن در سال 2017 برای به خدمت گرفتن نیمار پرداخت نبود، امباپه حالا گرانقیمتترین فوتبالیست دنیا میشد.
اما تنها ویژگی خارقالعادهی امباپه، سرعت مثالزدنی او نیست. تکنیک بینظیر، قدرت تفکر سریع، استفادهی هوشمندانه از هر دو پا، خونسردی، جسارت، اعتماد به نفس بالا و البته شم گلزنی فوقالعاده از دیگر خصوصیات این ستارهی جوان فرانسوی هستند. دو گلی که امباپه دیروز در مقابل آرژانتین به ثمر رساند نشان داد جوان فرانسوی، چه شکارچی قهاری است.
امباپه که در مناطق حاشیهنشین پاریس بزرگ شده، اولین بازی ملی خود را سال گذشته انجام داده. صعود او به بالاترین سطح فوتبال دنیا با سرعتی سرسامآور اتفاق افتاده، چرا که او اولین بار در فصل 2016-2017 بود که خود را به نمایش گذاشت. امباپه در آن فصل برای موناکو در 44 بازی 26 گل به ثمر رساند تا موناکو به نیمهنهایی لیگ قهرمانان اروپا رسیده و قهرمان لیگ فرانسه شود.
دو گل دیروز امباپه، درحالیکه آرژانتین داشت خود را پیدا میکرد، شالودهی تیمی آلبیسلسته را از هم پاشید و به دنیا نشان داد که جوان فرانسوی چه استعداد ناب و بینظیری دارد.
بعد از جام جهانی 1958 که پلهی افسانهای در 17سالگی، در فینال جام دو گل به سوئد زد، تا دیروز هیچ بازیکن کمتر از بیست سالی موفق نشده بود در یک بازی جام جهانی دو گل به ثمر برساند.
اما از سوی دیگر، بازی دیروز نمکی بود که بر زخمهای مسی پاشید. برندهی پنج توپ طلای فیفا که گویا مقدر است هرگز نتواند در بزرگترین صحنهی فوتبالی دنیا آنطور که در حد و اندازهی نام او است، بدرخشد.
بعد از سوت پایان بازی، مسی و امباپه لحظهای به هم رسیده، خوش و بش کوتاهی کرده و از هم جدا شدند. مسی به راه خود ادامه داد اما مهاجم فرانسوی جوان لحظهای برگشت تا برای آخرین بار نگاهی به مسی بیندازد.
او حتماً پشت خمیده اسطورهی شمارهی 10 آرژانتین را میدید که زیر بار انتظارات یک ملت خم شده بود. مسی سالها بود که رویای برآوردن آرزوها و امیدهای ملتش را میدید ولی یک بار دیگر درست در لحظهای که باید، نتوانست آنطور که باید و شاید بدرخشد و یک ملت را مدیون خود کند.
مسی، شش روز بعد از جشن تولد 31سالگیاش، با سری به پایین انداخته و درحالیکه بازوبند کاپیتانیاش را از بازو کنده و به دست گرفته بود، زمین را ترک کرد. مسی در حالی به کازان آرنا پشت کرد و رفت که ممکن است دیگر هرگز نتواند در جام جهانی به میدان برود و حتی این احتمال وجود دارد که به زودی به فوتبالی ملی هم پشت کند.
دوران اسطوره به پایان رسیده و مشعل حالا در دست جوانان درخشانی مثل امباپه است. مسی کمکم باید به فکر نشستن روی سکوها در جریان جامهای جهانی، یا حضور در استودیوهای تلویزیونی به عنوان کارشناس فکر کند. حالا نوبت جوانهای بینظیری مثل امباپه است که برای جامهای جهانی بعدی برنامهریزی کنند و رویای تبدیل شدن به اسطورههای بزرگ را در سر بپرورانند.