معجزات و فضیلت های آیت الکرسی
معجزات آیت الکرسی و فضیلت تلاوت آیت الکرسی در این بخش شامل سخنان ائمه در مورد این آیه ی شریفه و ثواب خواند آن است که می خوانید.
این آیه شریف نزد پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع)دارای اهمیت خاصّی بوده، و با مراجعه به شمار زیادی از روایات، در باب فضیلت و ثواب قرائت آیه مذکور، می توان به جایگاه و ارزش آن پی برد.
خداوند در یک حدیث قدسی می فرماید :این آیه با عظمت و پر خیر و برکت را به بندگانم هدیه می کنم.
درباره فضیلت و منزلت این آیه، از پیامبر (ص)نقل شده که آیت الکرسی سید آیه ها و برترین آیه قرآن است و همه خیرهای دنیا و آخرت را دربر دارد و نزد ساق عرش، خداوند را تقدیس می کند و از گنجینه رحمت در زیر عرش الهی نازل و به پیامبر عطا شده است .
امیرمؤمنان علی(ع) در فضیلت آیت الکرسی فرمودند:باور نمی کنم کسی اسلام را فهمیده باشد یا در اسلام استوار شده باشد و این آیه را نخواند . آنگاه فرمود:اگر بدانید که در این آیه چیست در هیچ حالی آن را ترک نخواهید کرد ! . (عروت المتقین ص 3 )
از امام علی (ع) نقل شده که فرمود:پس از شنیدن این سخن از پیامبر، هیچ شبی را بدون قرائت آن به سر نیاوردم و هر شب سه بار در دو رکعت بعد از عشا و در وتر و هنگام خواب، آن را می خواندم.
پیغمبر اکرم(ص) فرمود:آیت الکرسی از گنجینهای در زیر عرش به من عطا شده است و قبل از من به هیچ پیغمبری چنین عطائی نشده است .
فواید آیت الکرسی
سخنان پیامبر در رابطه با آیه های قران
روایت شده که از پیامبر (ص) پرسیدند:قرآن برتر است یا تورات؟ فرمودند:در قرآن آیه ای است که از تمام کتابهایی که خداوند بر پیامبرانش نازل فرموده بهتر و برتر و والاتر است و آن آیت الکرسی است.
رسول اکرم(ص) به علی(ع) فرمودند:قرآن کلامی برتر و بزرگ است و سوره بقره ، سید قرآن و آیت الکرسی سید بقره است.
سپس فرمود:در آیت الکرسی، پنجاه کلمه است و در هر کلمه پنجاه برکت و خیر وجود دارد .
امام صادق (ع) فرمود:همانا من از آیت الکرسی برای بالا رفتن درجات استفاده می کنم.
رسول خدا (ص) فرمود :یا علی ! آقا و سرور سخنان , قرآن است و آقا و سرور قرآن , سوره بقره و آقا و سرور سوره بقره , آیت الکرسی است . ای علی ! هر آینه درآیت الکرسی پنجاه کلمه است و در هر کلمه ای پنجاه خیر و برکت نهفته است .
حضرت فاطمه (ع) می فرماید که پدرم فرمودند :خیر و برکت شما با خواندن آیت الکرسی افزایش می یابد .
پبامبر اسلام (ص) خطاب به علی (ع) می فرماید :یا علی، این آیه را به فرزندان، همسایگان و همگان بیاموز چرا که این آیه از تمام آیات نازل شده باعظمت تر است .
قرائت آن، با قرائت ربع قرآن برابر است .
آیا آیت الکرسی یک آیه است ؟
آیت الکرسی نام یک آیه است که با اَللّهُ لا اِلهَ اِلاّ هُوَالحَی القَیوم آغاز و با هُوَالعَلی العَظیم پایان می یابد و دو آیه بعد از آن جزء آیت الکرسی نمی باشد، هر چند در برخی از موارد به خواندن آنها همراه آیت الکرسی تأکید شده است.
درروایت آمده است که:آیت الکرسی پنجاه کلمه و در هر کلمه پنجاه برکت است و در آیه یاد شده تا علی العظیم، پنجاه کلمه می باشد. همچنین استفاده از تعبیر آیت الکرسی به جای آیات الکرسی، روشن می سازد که تنها یک آیه منظور بوده است و از سوی دیگر لفظ الکرسی نیز فقط در آیه اول آمده است، به علاوه آن در مواردی که منظور خواندن هر سه آیه بوده است، گفته اند:آیت الکرسی و دو آیه بعد از آن را بخوانید.
بنابراین آیت الکرسی تنها یک آیه است و در بین آیات، دارای نام مخصوص به خود می باشد .
ثواب خواندن آیت الکرسی
ثواب آیت الکرسی
امام صادق(ع) :کسی که یک بار آیت الکرسی را بخواند ، خداوند او را از هزار بدی و ناگواری دنیا و هزار بدی و ناگواری آخرتدور می کند که آسان ترین ناراحتی دنیا، فقر و آسان ترین ناراحتی آخرت، عذاب قبر است و من به امید ارتقا درجه و مقامم آن را می خوانم. ( تفسیر شریف برهان (
خواندن 100 مرتبه آیت الکرسی
امام رضا (ع) فرمود :که پیامبر(ص) فرموده اند :که هرکسی آیت الکرسی را صد بار بخواند، مثل کسی است که خداوند را در تمام عمر خود، عبادت و بندگی کرده است . ( نور الثقلین ج1 ص 256 )
خواندن 1 تا 5 بار آیت الکرسی
پیامبر (ص) فرمود :هر کس یک بار آیت الکرسی بخواند خداوند فرشته ای فرستد تا او را حفظ کند تا اینکه 5 بار بخواند پس خداوند می فرماید او را واگذارید من خودم او را حفظ می کنم و خداوند او را از تمام موارد ضرر و خطر حفظ خواهد کرد . (معراج المومن ص 19 )
خواندن آیت الکرسی در هر روز
حضرت رسول (ص) فرمود :عظیم ترین آیه ای که در قرآن واقع شده است آیت الکرسی است . هرکس آن را تلاوت نماید , حق تعالی دو فرشته مامور کند تا اعمال نیک او را در نامه ی عملش بنویسند و کارهای بد او را محو نمایند تا روز دیگر که آیت الکرسی را بخواند . ( خلاصه منهج الصادقین ج1 ص 155 )
آیت الکرسی کامل
اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَ لاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَ لاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الأَرْضَ وَ لاَ یَۆُودُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ
لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُۆْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَیَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ
اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآۆُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ